ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  13.11.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 14.11.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ “Полиция” - Търговище

 

На 12.11.2010 г. в РУ “Полиция” – Търговище са доведени 4 лица: А.М., на 18 год., от с. Кралево, община Търговище; И.Х., на 18 год.; И.И., на 18 год., и 17-годишен непълнолетен младеж, и тримата от гр. Търговище, за които е установено, че в различно съучастие са извършители на следните деяния:

·        кражба на акумулатор “Монбат” от лек автомобил “ВАЗ 2107”, собственост на мъж, живеещ на ул. “Х. Димитър” в гр. Търговище

·        кражба на акумулатор “Монбат” от лек автомобил “ВАЗ 2107”, собственост на мъж, живеещ на ул. “Еп. Софроний” в гр. Търговище

·        кражба на акумулатор “Искра” от лек автомобил “Фиат”, собственост на мъж, живеещ на ул. “Кюстенджа” в гр. Търговище

·        кражба на акумулатор от лек автомобил “ВАЗ 2101”, собственост на жена, живееща в кв. “Запад” на гр. Търговище

·        кражба на акумулатор от лек автомобил “ВАЗ 2101”, собственост на мъж, живеещ на бул. “Тр. Китанчев” в гр. Търговище

·        Кражба на акумулатор от лек автомобил “Фиат”, собственост на мъж, живеещ на ул. “Антим I” в гр. Търговище

·        Кражба на акумулатор “Бош” от лек автомобил “ВАЗ 2105”, собственост на мъж, живеещ в кв. “Изток” на гр. Търговище

 

Кражбите са извършени през м. октомври и м. ноември 2010 г. Извършителите са задържани с полицейска мярка до 24 ч в РУ “Полиция” – Търговище. По случая е образувано досъдебно производство.

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

За времето от 30.10.2010 г. до 13.11.2010 г. в гр. Попово неизвестен извършител е проникнал през недобре укрепен прозорец на първия етаж в необитаем дом, собственост на мъж от същия град, и е извършил кражба на 6 м меден проводник със сечение 4 кв мм, душ батерия за баня и батерия за мивка. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 23 ч на 12.11.2010 г. до 11 ч на 13.11.2010 г. в гр. Търговище неизвестен извършител чрез демонтаж е извършил кражба на два предпазителя за вятър от лек автомобил “Опел Астра” с търговищка регистрация, който е бил паркиран на ул. “Здравец”.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

ПОЖАР

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 13.11.2010 г. около 9 ч пред блок на жилищен блок на бул. “Цар Освободител” в гр. Търговище е възникнал пожар в товарен автомобил “Форд Транзит” с търговищка регистрация, собственост на мъж от същия град. В резултат е изгоряла ел. инсталацията на автомобила. Причина за инцидента – възникнала техническа неизправност в инсталацията.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 13.11.2010 г. около 13,10 ч по ул. “Паисий” в гр. Търговище правоспособният водач Г.С., на 24 год., от същия град, управлявал лек автомобил “Опел Мерива” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с  концентрация на алкохол в кръвта му 1,52 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

          На 14.11.2010 г. около 03,00 ч в гр. Търговище – на кръстовището на ул. “Паисий” и ул. “Кап. Данаджиев”, правоспособният водач Е.К., на 19 год., от гр. Върбица, обл. Шумен, управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф” с шуменска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,51 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.11.2010 г.                ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/