ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  19.11.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 20.11.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ОД на МВР – Търговище

 

          На 19.11.2010 г. около 11 ч на кооперативния пазар в гр. Търговище при съвместна проверка на служители от РУ “Полиция”-Търговище и от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” в ОД на МВР-Търговище е установено, че 67-годишният Д.Т. и 55-годишният Н.Н., и двамата от гр. Г. Оряховица, предлагат за продажба козметични продукти, имитиращи запазени търговски марки, с което осъществяват състава на престъпление по чл. 172б от Наказателния кодекс. По случая е образувана предварителна проверка, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 19.1.2010 г. около 6,30 ч на второкласен път II-51/Бяла-Попово-Дралфа/ - в близост до местността “Ковачевско кале”, е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което бус “Форд Транзит” със софийска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач П.Ц., на 30 год., от гр. Тръстеник, община Долна Митрополия, е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на инцидента на автомобила са причинени значителни имуществени вреди. Причина за възникването му  - движение с несъобразена с пътните условия и релеф скорост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

20.11.2010 г.                ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/