ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  20.11.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 21.11.2010 г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 04,00 ч до 04,30 ч на 20.11.2010 г. в гр. Търговище неизвестен извършител е проникнал чрез взлом на катинар в машинно отделение на вход на жилищен блок в района на кооперативния пазар и е извършил кражба на спирачен електромагнит от асансьор. По случая е образувано досъдебно производство.

 

          За времето от 10 ч на 18.11.2010 г. до 8,30 ч на 20.11.2010 г. в с. Горна Кабда, община Търговище, неизвестен извършител чрез срязване на кабели и счупване на стойка е извършил кражба на два конвертора за приемане на сателитна телевизия от двора на частен дом. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 20.11.2010 г. около 11 ч на кръстовище между гр. Търговище, кв. “Бряг”, с. Съединение и с. Бистра, община Търговище, правоспособният водач Е.М., на 47 год., от гр. София, при управление на лек автомобил “Опел Вектра” със софийска регистрация не е съобразила скоростта на движение на автомобила с пътните условия и е изгубила е контрол над управлението му при навлизане в кръстовището. В резултат автомобилът е излязъл извън платното за движение и се е блъснал се е в крайпътно дърво, от което се е запалил. Водачката не е пострадала, а на автомобила са нанесени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

ПОЖАР

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 21.11.2010 г. около 01,40 ч в с. Миладиновци, община Търговище, в дома на жена от гр. Търговище след семеен скандал е възникнал пожар от запален туристически газов котлон. Изгорели са завесите на стаята, обгорели са дървена маса и електрическа готварска печка, и са счупени прозорците на помещението. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.11.2010 г.                ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/